Update Bestuur Winterbanen BRZ – Dagblad De Limburger

0

Beste leden,

Op zaterdag 16 september zijn ook wij verrast door het artikel van Jos van den Camp in De Limburger. Voor alle duidelijkheid het bestuur van BRZ is niet door de journalist geconsulteerd.

Wel ben ik verleden week gebeld door de gemeente en is het gememoreerde raadsdocument telefonisch toegelicht. Het artikel is een redelijk goede weergave van het voorstel van de gemeente aan BRZ. Met vooral het accent op; “voorstel”.

Wij mogen er nog wel iets van vinden en willen dat eerst zorgvuldig binnen de club bespreken.  Als aanvulling op het artikel nog twee belangrijke punten:

  1. Tot en met -5 graden blijven alle 4 de banen verwarmd door middel van het infrarode verwarmingssysteem. Mocht het kouder worden dan -5, dan wordt overgeschakeld naar één baan blok.
  2. Ten tweede heeft firma HSI geconstateerd dat een temperatuursensor te dicht tegen een warmte lamel is geplaatst waardoor het systeem niet functioneerde. In hoeverre dit het probleem gaat verhelpen kunnen we alleen ondervinden door het in de winter te ervaren.

Als bestuur blijven wij gereserveerd. Te vaak is iets beloofd en niet waargemaakt door leveranciers. Wij willen vooral de verwachtingen van jullie (onze leden) temperen. Eerst zien dan …….

Zoals eerder in deze notitie gememoreerd willen wij als bestuur het voorstel van de gemeente eerst intern goed bespreken. Positief in het voorstel is dat de wens van jullie (onze leden) om alle banen gravel te behouden wordt gehonoreerd en wij het wintertennis kunnen continueren.  Dit neemt niet weg dat wij er niet aan ontkomen om sceptisch te blijven en vooral het “als het toch niet werkt” scenario richting gemeente uit te onderhandelen.

Wij houden jullie op de hoogte.

Teun Zanting

namens bestuur BRZ

Verwarmde banen - De Limburger 20170916

Share.

About Author